Erik og Betinas Jordomrejse 2008/2009
Beskrivelse af vores oplevelser på vej jorden rundt

Godt nytår!

Posted in Jordomrejse 2008-2009  by Erik
januar 1st, 2009

Kære alle,

Her kommer en nytårshilsen fra det vestlige Australien. Vi har holdt nytår i en lille by ved navn Denmark (sjovt nok) på sydkysten af Australien næsten helt ud vest på.

Juleaften i Singapore var en oplevelse. Vi ankom til Singapore d. 23. december, og indlogerede os på et fint hotel (det var jo jul :-) – faktisk det eneste i Singapore, der er medlem af Leading Hotels of the World. Her havde vi også bestilt bord til vores juleaftensmiddag, så der var styr på det allerede. D. 23. gik vi en tur ud i Singapore. Kun et ord kan retfærdigt betegne Singapore – shopping. Der er malls over alt! Man kan ofte gå fra det ene til det andet endda underjordiske indkøbscenter. De er på hvert eneste gadehjørne. Nå, men efter lidt shopping (nyt Tag Heuer ur til Erik – det skal dog siges, at det gamle ur var gået i stykker…) fandt vi op til “hovedgaden” – Orchard Rd – der var absolut behørigt udsmykket med farvede julelys og nisser. Det var ret flot. Turistrådet i Singapore havde endda arrangeret at man kunne komme på en “lystur” op ad gaderne for at se udsmykningen, gratis og kun for turister. Super service, og det var ret flot.

Juleaftensdag regnede det det meste af dagen, så vi valgte at tage en slapper det meste af dagen, bortset fra en kort shoppingtur ;-) Det blev til lidt motion i hotellets fitness center, og vi sprang frokosten over, så vi var klar til julebuffeten. Den var også ret overdådig, men selvfølgelig med en masse ting vi absolut ikke forbinder med jul derhjemme. Det gjaldt bl.a. en kæmpe seafood buffet med østers, muslinger, tigerrejser, kammuslinger, vandmand (!) you name it. Af mere juleagtig mad lykkedes det også at få både and og kalkun, men flæskestegen må vente til næste år. Så var det jo godt at Betinas mor havde lavet også en julemiddag med flæskesteg på forhånd umiddelbart inden vi startede på vores rejse. :-)

Meget af set-up’et til denne julemiddag var ret nytårsagtigt. Vi fik udleveret plastikhatte, masker, truttehorn, knallerter osv. og tjenerinderne var klædt i sølvagtige kjoler der ledte tankerne hen på star trek. Det meste crazy af det hele var dog da klokken slog tolv til d. 25., hvor de i hotellets kæmpe atrium, hvori vi spiste vores middag, udløste ikke mindre end 30.000 balloner højt over vores hoveder. Det var ret sjovt, da de faldt ned over os, og jagten gik på at få smadret så mange som muligt så hurtigt som muligt. Ikke ret meget med jul at gøre, men stadig ret sjovt.

Efter juleoplevelsen og mere shopping d. 25. december (butikkerne har åbent næsten altid; en af dem beklagede dog at meddele, at de allerede lukkede kl. 18 på juleaftensdag… det er så i orden, tog vi flyet 2. juledag til Perth i Australien, hvor vi ankom omkring kl. 2 om natten til d. 27.

Perth viste sig ikke at være nogen kæmpe oplevelse. Byen er mere eller mindre på størrelse med København, men fornemmelsen af storby kan ligge på et relativt lille sted. D. 27. havde vi rimeligt store problemer med overhovedet at finde et sted at spise aftensmad, og centrum af byen kan mest prale af et antal butikker, og ikke ret meget kultur, arkitektur etc. Byen havde dog en rigtig fin park med en flot udsigt over centrum. Her tog vi en tur op en af dagene, og vi fejrede også Betinas fødselsdag d. 29. på en rigtig god restaurant i denne park.

I Perth mødtes vi med to venner fra en tidligere rejse til Sydamerika, der tog os med en tur rundt i byen, og vi fik en drink med en fin udsigt over byen. De var selvfølgelig meget nysgerrige for at høre vores rejseberetning, og vi var lige så glade for at fortælle den, så det var jo helt fint. Senere skal vi også mødes med andre venner fra den samme tur. Det er nu meget sjovt at mødes med dem her på deres egen “turf”.

Sent d. 28. ankom Eriks forældre til Perth for, for en tid, at slutte sig til de to verdensfarere. Da vi har lejet en bil så længe vi er her i Sydvestaustralien, hentede vi dem i lufthavnen. De var ret trætte efter en rejse på 36 timer…

D. 30. kørte vi sydpå fra Perth foreløbig til den lille by Denmark på sydkysten. En fiks lille tur på godt 400 km. Her fejrede vi nytår. Nytår gøres der ikke det store ud af hernede, og vi havde rimeligt store problemer med overhovedet at finde en restaurant hvor vi kunne fejre nytår. Nå, men det lykkedes da at få mad i maven, og champagnen tog vi tilbage på vores meget hyggelige resort.

I dag, d. 1. januar, kører vi videre vestpå til badebyen Dunsborough, hvor vi skal nyde det varme vejr ved stranden og poolen, og en af dagene også på vintur til vinområdet syd for byen, Margeret River – et af de bedste i Australien. Efter tre dage der, kører vi tilbage til Perth for at flyve ind til Ayers Rock.

Her fra de varme lande skal til alle jer derhjemme, eller hvor I nu befinder jer, lyde de bedste hilsner og ønsket og et godt og lykkebringende nytår.

Mange hilsner fra Betina og Erik

4 Responses to “Godt nytår!”

 1. moster Pia Says:

  Kære Betina og Erik
  godt nytår til jer. det er bare så dejligt at høre fra jer.
  Nytårs aften her gik okay, jeg har lige været ude og vaske vinduer rene for tandpaster, her er det rimfost, men dejligt frisk, når jeg har drukket kaffe vil jeg gå en tur. klokke er nu 9.30 den 1 januar 2009 :-) Kan i hilse Eva og Leif. Forsat god tur til jer alle
  knus Moster

 2. kirsten Says:

  Kære Betina og Erik.

  GODT NYTÅR.

  VI kom godt ind i det nyr år.Sven var på job og jeg hos Anne og Benny.
  Skulle helse fra dem alle.
  Dagen i dag er dømt til sofan forand TV. Nyårskoncert fra wien. Skihop Garmischpatenkirchen og ny dansk seri ( Livvagterne 1:20)
  NU håber vi at i nyder at have Eriks mor og Far der. Og det må også blive sjovt at gense de gemle rejse vender.

  !000 knus og kram.
  Mor ( Kirsten) og Sven.

  PS. Hils Erika mor og far.

 3. Lene Says:

  Kære Betina og Erik…
  Dejligt at tale med dig den 24. dec. det var skønt at høre din stemme.
  Vi har traditionen tro været hos Gitte, Henrik og ungerne i Virum og holde nytår. og som vanligt var det ret hyggeligt, og dejligt at være sammen med dem og deres familie. Vi danser altid til oste-sangen (Sebastian) og til 1000 ben! Sjove traditioner som gentager sig år efter år! -kan næsten ikke huske tilbage til hvornår det startede ;)
  Rasmus har været hjemm med venner, og fejre nytår. De har hygget sig og vi har alle taget godt imod det nye år uden nytårsskader, endog uden ondt i håret! :)
  Det var rart at hørfe Betina fik de blomster vi har sendt til føds´dag :D
  Fortsat rigtig god tur rundt i det Australske, og dejlige oplevelser med Erik´s mor og far.
  Masser af kærlige hilsner og tanker
  Lene :)

 4. Britta Says:

  Kære begge to
  Herfra skal lyde de bedste ønsker om et lykkebringende nytår til jer. Har savnet jer meget her i juletiden, og på din fødselsdag Betina var det også lidt mærkeligt, at du befandt dig på den anden side af jorden, så vi ikke kunne fejre dig med gaver, sang mm. Glæder mig dog over der nu kun er godt 2 måneder til i vender retur.

  Når I kommer hjem er jeg sikkert (forhåbentlig) et godt stykke inde i det politiske arbejde, som jeg starter på i overmorgen den 6. januar. Har brugt de sidste par dage på at læse Guide til Folketinget og ikke mindst Grundloven, så jeg bare er lidt forberedt. Det bliver tre spændende og udfordrende måneder, og jeg glæder mig til at fortælle jer om dem, ligesom jeg ser frem til at høre jeres rejseberetning og se billeder. Lægger i mon snart nogle nye af dem op? Det er så spændende at følge jer!
  Håber I vil få en fantastisk tur gennem det Australske. Hils Eva og Leif. Vi misunder jer for den varme i befinder jer i. De sidste dage herhjemme har været omkring frysepunktet, så det er virkeligt vinterkoldt!
  Mange knus og kram fra Britta (og en hilsen fra Thomas)

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.