Erik og Betinas Jordomrejse 2008/2009
Beskrivelse af vores oplevelser på vej jorden rundt

Down under

Posted in Jordomrejse 2008-2009  by Betina
januar 8th, 2009

Nu har vi vaeret i Australien i ti dages tid. Sidst vi skrev var vi paa vej til Dunsborough fra byen Denmark (som absolut intet har med Denmark at goere!). Dunsborough viste sig at at vaere et rigtig lille australsk ferieparadis med skoenne strande, seafood og masser af smaa vingaarde med dejlig vin.

Dagen efter vi ankom til Dunsborough havde vi arrangeret en vintur, hvor vi fire alene fik stillet en chauffoer/guide og en bil til raadighed. Vi bestemte selv hvilke vingaarde vi ville besoege og der var nok at vaelge fra – hele 141 vingaarde! Vi besoegte Voyager, Leuvin, Watershed og Lawrence Estate og slttede til sidst af med et besoeg paa et stort nyaabnet bryggeri. Saa var vi vist heller ikke helt appelsinfri laengere, for der blev skaenket rigeligt vin – gratis.

Den 3. januar besoegte vi byen Busselton, beroemt for sin 1,8 km. lange Jetty (=mole), hvorfra der fiskes og bades. Ude for enden var vi nede i deres Underwater Observatory otte meter under vand, hvorfra vi udaf tykke ruder kunne se smukker koraller og masser af fisk. Senere paa dagen gik turen op til Dunsboroughs gamle fyrtaarn, hvorfra der fra toppen var en storslaaet udsigt over kysten. Paa vejen tilbage badede vi ved en af de smukke strande foer vi koerte hjemad.

Naeste dag d. 4. koerte vi tidligt fra Dunsborough mod Mandrah, hvor vi skulle besoege et par af vores venner fra Sydamerikarejsen i 2004. Paa vejen slog vi et smut omkring Bunburrys Delphin Discovery Center lige tids nok til at komme helt taet paa to delfiner, som kom ind til kysten. En sjov oplevelse. Resten af vejen mod Mandurak gik langsomt fordi juleferien for alle australiere netop sluttede den soendag. Alle skulle hjem og arbejde…bare ikke os! Da vi endelig kom til Mandurah blev vi hjerteligt modtaget af Phill og Carol i deres smukke hus ved kanalerne. Her spiste vi frokost og fik snakket en masse foer vi satte kursen mod Perth.

Mandag d. 5. floej vi direkte fra Perth til Ayers Rock. Her blev vi i to naetter og naede alle de essentielle ture, dvs. solnedgang over Ayers Rock, solopgang over Ayers Rock og endelig en fantastisk tur ud til The Olgas. Maette af gode oplevelser fra The Red Center floej vi d. 7. videre til Adelaide, hvor vi stadig er. I dag har vi vaeret rundt i byen og i morgen sejler vi til Kangaroo Island. Her kommer vi forhaabentlig til at se endnu mere natur og maaske kaenguroer og koalaer!

Vi har det fortsat rigtig godt og glaeder os over alt det vi oplever og ser og ikke mindst alle de mennesker vi moeder paa vores vej. Det er ogsaa rart nu at vaere fire om at dele oplevelserne for en stund. Det er ogsaa dejligt at saa mange skriver til os paa bloggen, facebook og mailen. Ikke mindst glaedede jeg mig meget over alle de hilsner jeg fik paa min 28 aars foedselsdag. Vi er desvaerre lidt bagud med at besvare nogle af jeres mails og hilsner, men tiden har vaeret knap, saa indtil maa I noejes med bloggen.

Hilsner fra Erik og Betina

3 Responses to “Down under”

 1. Henriette Says:

  Hej i to
  Det er bare dejligt – som hele tiden – at følge med i jeres færden!!!
  Bare I nyder det og får oplevet en masse! Men det lyder det bestemt til jo! :o )
  Herhjemme går det fint. Vinteren er ved at lægge en lidt mere fast hånd på lille DK, men det er nu ikke fordi det er så slemt igen – lige nu sner det en lille smule med ca -2grader… Det er vel godt nok lidt mindre end hvad I har! :)
  Fedt I fik oplevet Uluru og Kata Tjuta!! Glæedr mig vildt til at høre om Kangaroo Island hvor jeg endnu ikke har været…
  Pas på jer selv og hinanden og nyd det hele – især NZ når I kommer dertil!!!
  Vinterhilsner Henriette

 2. Pia Miller Says:

  Hej Betina og Erik

  Godt at høre at i stadig nyder at rejse. I kommer godt nok meget rundt og oplever en masse. Glæder mig til at høre det hele når i kommer hjem. Jeg er i fuld gang med at lægge budget for vores rejse. Kæmpe arbejde, men det skal jo gøres.

  Pas godt på jer selv.

  Pia

 3. Lene Says:

  Hey med jer…
  Dejligt at høre fra jer igen! :D
  Det lyder til at I stadig har masser af dejlige og spændende oplevelser, hvor er det dog bare skønt :)
  Her står det fantastisk til, vi har det godt. Har lige vel meget arbejde, menet er jo dejligt at ha´ noget at se til ;)
  -og får masser af ros, og det gør jeg man syntes det måske er okay med masser af ekstra arbejde! ;o) Skulle ha´ haft 2 arbejdsdage i denne uge, men det er blevet til at jeg har haft 1 fridag… ;)
  Masser af spændende udfordringer, som I kan høre om når I vender næsen mod koldere himmelstrøg.
  Håber at Erik´s mor og far nyder at rejse med jer, og I får nogle dejlige minder I kan bringe med jer resten at livet sammen <3
  De bedste hilsner og masser af god rejselyst til jer alle :D
  Kærligst
  Lene :)

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.