Erik og Betinas Jordomrejse 2008/2009
Beskrivelse af vores oplevelser på vej jorden rundt

“Kangaroos and koalas next 500 km”

Posted in Jordomrejse 2008-2009  by Betina
januar 15th, 2009

Sidst vi skrev på bloggen var vi i Adelaide. Vi kan roligt sige at vi har oplevet meget siden da.

Efter et par overnatninger i Adelaide tog vi meget tidlig morgen af sted mod Kangaroo Island syd for Adelaide. Den to timer lange bustur ned til havnen blev ikke kedelig. Vi så nemlig flere kænguroer som hoppede rundt på markerne, vi kørte langs med.  Det var let overskyet og blæsende, så overfarten var mildt sagt en gyngende oplevelse. På kajen på Kangaroo Island fandt vi hurtigt frem til den minibus vi skulle køre rundt i sammen med 14 andre og vores guide fra Adventure Tours. Få minutter senere var vi allerede på vej mod første stop spændte på hvilke oplevelser dagen ville bringe os. Det skulle vise sig at blive en action packed dag. Vi fik set både koalaer, kænguroer, søløver, wallabies, emuer og papegøjer den første dag. Efter aftensmaden, som vi alle deltog i at lave, gik vi sammen med vores guide ud på en “night walk” for at se om vi kunne spotte flere kænguroer og andre dyr. Det var bælgragende mørkt så vi måtte bruge lygter og holde godt øje med hvor vi gik og holde tæt sammen. Heldigvis så vi ingen slanger! Til gengæld fik vi set flotte store kænguroer og wallabies, som hoppede rundt omkring den gård vi boede ved.

Den følgende morgen så vi sæler og klatrede rundt på “Remarkable Rocks”, kæmpe sten ved kysten som er millioner af år gamle. Senere gik vi på et lille hike langs med en flod som førte os helt ud til havet. En meget smuk tur og det var rart at få rørt sig lidt igen. Bagefter badede vi ved den bedste strand på Kangaroo Island før vi slttede tren af med pelikanfodring ved havnen. Her stod en sjov fisker og fodrede ca. 50 pelikaner. Det var noget af et syn!

Vi kom sent til bage til Adelaide den aften og fik pakket vores ting sammen før vi næste dag skulle starte vores næste lille road trip fra Adelaide mod Melbourne, bl.a. langs Great Ocean Road.

De følgende tre dage nød vi masser af sol, frisk havluft og selvfølgelig Great Ocean Road, som var en fantastisk køretur med masser af gode stop med udsigtspunkter og små gåture undervejs…og selvfølgelig De Tolv Apostle. På tredjedagen nåede vi Melbourne. Det var noget af en udfordring af komme igennem byens ensrettede gader og veje og vi undgik heller ikke betalingsvejen…Øv! Melbourne har udover de meget mærkelige trafikregler også et syret vejbetalingssystem, som er alt andet end turistvenligt. Vi endte med at måtte købe tre dagspas for 36 AUD for at undgå bøder. Det var vel at mærke for at køre på betalingsvej i ca. 1 time tilsammen i de tre dage!!! Ud over sådanne ting, så har det nu været rart at vi har haft vores egen bil at køre i.

I går, dagen efter vores ankomst snusede vi lidt til byen før vi om eftermiddagen kørte til Phillip Island med den berømte pingvinparade. Det kræver vist nærmere forklaring, så den kommer her:

Hver aften når det bliver mørkt kommer alt mellem nogle enkelte og op til tusinde pingviner op på stranden efter en eller flere dages fiskeri i havet. Landgangen er pingvinernes farligste del af dagen for de kan blive spist af både rovfugle og ræve. Derfor venter de på hinanden og går sammen i mindre flokke op mod klitterne, hvor de fodrer deres unger og hviler ud. Enkelte af dem har svømmet mere end 100 km, så de er ret trætte. Hele sceneriet er blevet en enorm tristattraktion og vi delte da også stranden med 2000 andre den aften. For ikke at forstyrre pingvinerne er der lavet afspærringer, så man ikke kan gå ned på stranden men må holde sig på tribunerne – ja, det mindede lidt om fodboldtribuner – hele tre store af slagsen. Naturfænomenet var selvfølgelig heller ikke gratis, men hvad gør man ikke for at få lov til at se små søde pingviner. De kom heldigvis også den aften, ligesom alle de forrige. Forsigtigt dukkede de op i strandkanten, ventede lidt på hinanden, tøvede lidt før de på bedste pingvinvis løb henover stranden og styrede mod klitterne. Det var et både sjovt og utroligt syn. Bagefter kunne vi gå rundt på træbroer i klitterne og helt tæt på se hvordan pingvinerne kaldte efter deres unger for at finde dem og deres huler. Inden vi kørte fra parkeringspladsen kiggede vi efter pingviner under bilen. Vi så ingen, men havde fået at vide, at pingvinerne ofte kommer helt ud på parkeringspladsen og vi ville ikke risikere at køre sådan en sød lille pingvin over.

I dag har vi sidste dag i Melbourne før vi flyver til Cairns og Great Barrier Reef. På dyrefronten har vi efterhånden også fået set de fleste på landjorden nu, så nu gælder det dyrelivet under vand. Erik er også lidt træt af at køre bil nu, så de næste dage på vand bliver nu rart. Vi håber på stille vejr, selvom det i øjeblikket ser ud til både regn og blæst i Cairns.

Vi nyder fortsat rejselivet i fulde drag, selvom der for tiden er en del praktiske ting, der sniger sig ind og tager tiden fra det væsentligste – alle oplevelserne. Men det er nu også rart en sjælden gang imellem at bruge en lille halv dag på hotellet og slappe lidt af og ordne div. praktiske ting.   

Hilsner fra Erik og Betina

          

One Response to ““Kangaroos and koalas next 500 km””

 1. Lene Says:

  Kære Betina og Erik… ;)
  Dejligt at høre fra jer igen allerede. Det lyder til i stadig nyder at være eventyerer. Jeres oplevelser og beskrivelser, gør det fantastisk at læse og følge jeres indlæg, så det er altid dejligt at logge på og der så er nyt fra jer. :D
  Det lyder til at Australien ikke har skuffet jer. At I har haft fantastiske oplevelser, både afslapning, i form af ferie ligne dage, med sol sommer og badning.
  Det kan jo ikke undre nogen at de skal tjene penge på deres atraktioner! -men ligefrem at sætte tribuner op på stranden, virker lidt pengemaskine agtig ikk´… nå men fred med det, dejligt I stadig nyder eventyret, og får masser af spændende oplevelser for livet sammen, hvor er det bare skønt for jer.
  Jeg glæder mig meget til at se jeres billeder, og ikke mindst til at se jer begge 2.
  Her til aften var der rimfrost på bilerne, og -1,5 grad kl. 22:45…
  tågedis, og lidt trist vejer!
  -ellers sker det ikke det vilde…
  Pas godt på jer selv, og fortsat gode oplevelser til jer.
  Kærlige hilsner og tanker
  fra Lene
  PS: Skulle hilse fra drengene… :D

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.