Erik og Betinas Jordomrejse 2008/2009
Beskrivelse af vores oplevelser på vej jorden rundt

Sidste nyt fra Australien

Posted in Jordomrejse 2008-2009  by Erik
januar 25th, 2009

Kaere alle,

Her er sidste nyt fra Australien. Sidst vi skrev var vi i Melbourne. Melbourne var et rimeligt fornuftigt bekendtskab uden at vi dog var helt oppe og ringe over byen. Melbourne var den af de af Australiens byer, som vi havde besoegt paa det tidspunkt, der foeltes klart mest som en storby. Et fornuftigt centrum, hoejhuse og i det hele taget bare lidt mere storby end baade Perth og Adelaide, der var ret provinsielle i det trods der millionbystatus.

Efter Melbourne floej vi til Cairns for at komme ud paa Great Barrier Reef. Cairns var tropisk. Varmt og ekstremt fugtigt, ikke saerligt behageligt. Det var straks bedre, da vores fire-dages cruise paa revet startede. Bare det at komme ud paa vandet var super. Koralrevet viste sig at vaere akkurat lige saa fantastisk som forventet. Masser af forskellige og smukke farvestraalende koraller og tonsvis af fisk. Erik var ude at dykke to gange og for os begge blev det til masser af snorkling. Begge dele var helt fantastisk, og svaert at forestille sig meget smukkere. Paa dykket blev det saagar til baade skildpadder og hajer, saa det kunne ikke vaere meget bedre. Der var ogsaa god tid til at slappe af paa daekket. Cruiset var en super maade at se revet paa; det er bare noget andet, naar man kan overnatte derude ogsaa. Det kan varmt anbefales, selvom det er ret dyrt. Et enkelt minus var dog, at den lille baad ikke skulle have meget soegang foerend det foeltes ret voldsomt. Det kunne heldigvis klares med en soesygepille, saa ingen af os blev soesyge undervejs.

Efter tre gode dage paa vandet var det ogsaa godt at faa fast grund under foedderne igen. Vi blev sat af baaden et par hundrede kilometer laengere sydpaa end Cairns, i Townsville, hvor vi havde et fly til Sydney. Eriks foraeldre blev i Sydney, mens vi selv kun var i transit, og floej lidt nordpaa igen til Gold Coast for at besoege endnu to af vores gode venner. Vi boede hos dem i et par dage, og fik set guldkystens fantastiske strande, og Australiens udgave af SeaWorld. Begge dele var rigtigt gode oplevelser, og det var sjovt at bo hos dem et par dage. To dage senere floej vi tilbage til Sydney, hvor vi er nu.

Vi er i Sydney i fem dage, og flyver videre tirsdag til Christchurch i New Zealand. I morgen, mandag, er det Australia Day (nationaldag), saa vi glaeder os til at der bliver gang i den med koncerter, boder, fyrvaerkeri osv. I morgen aften skal vi ogsaa i operahuset for at hoere en koncert med irsk musik. Det bliver ogsaa sjovt at faa den oplevelse med. Vi var for et par dage siden paa rundvisning inde i Utzon’s flotte bygning, og selvom huset i sig selv er imponerende, er det mest imponerende naesten, at han designede den i slutningen af 50′erne. Utroligt fremsynet af Utzon, selv i dag virker bygningen naesten futuristisk i sit design. Derudover har vi brugt det meste af tiden her til bare at traske rundt i byen, der er den klart mest spaendende af Australiens byer. Beklager over for alle med en forkaerlighed for Melbourne, der ogsaa er et besoeg vaerd, men Sydney er bare bedst. I gaar var vi en tur ude i Blue Mountains, der var en noget turistet oplevelse, men stadig ok. Blue Mountains, der ligger ca. 110 km. vest for Sydney har faaet deres navn efter det blaalige skaer, der ligger over de traeklaedte bakker, og som skyldes fordampningen fra de mange eukalyptus traer. Vi var forberedt paa, at der kunne vaere koeligere end i Sydney, men koldt var der ikke. Paa vej tilbage til Sydney viste et skilt, at der var 41 grader. Da vi steg ud af toget, der gjorde heftig brug af aircondition, troede jeg at en ekstremt varm brise skyldtes udsuget fra airconditionen i toget. Det var det ikke… der var bare kanonvarmt. Det var trods alt lidt for meget af det gode.

Naa, men det var alt herfra i denne omgang. Efter en dejlig maaned i Australien glaeder vi os ogsaa nu til at komme videre til New Zealand, og isaer glaeder vi os til en masse naturoplevelser og at blive herre i egen bil igen.

Haaber i har det godt derhjemme, og kan holde varmen. Bliv endelig ved med at skrive tilbage paa bloggen – det er dejligt at faa nogle beskeder hjemmefra.

Mange hilsner fra Betina og Erik

2 Responses to “Sidste nyt fra Australien”

 1. Lene Says:

  Kære Betina og Erik…
  Dejligt at høre fra jer her!
  Igen igen lyder det som om I har haft nogle dejlige oplevelser. Både alene og med Erik´s forældre ;)
  Australien er jo også en kæmpe land, og det er egenligt fantastisk at tænke sig, at temperaturen og klimaet spænder så vide ikk´…! Det må også være spændende at opleve på egen krop.
  I Danmark svinger temperaturen ikk´ så meget, ligger et sted mellem 0-7 grader. Tilgengæld, svinger det en del om det er: trist og gråt, solen skinner, eller det blæser en stiv pelikan. Vi har været igennem det hele. Vi har nu også haft en snert af kulde et par dage, med frost grader, rim på tagene og plankeværk. Det syntes jeg er dejligt, luften bliver lidt renset, og det er skønt frisk. Vejr guderne, har nu været lidt onde mod os, når det var været disse dage med frost, for så har det også blæst meget, og så har det føltes som MEGA kold!
  I Danmark er vi ramt af influenza epidimi. JA, epedimi ikke kun i tale, men reelt nok i tal, mange er syge, hoster og er dårlige. Her i huset har det for en gang skyld ikke været mig som har været ramt, mend derimod Henning. Rasmus har det lige strejfet, men de hoster vildt begge,, TRIST!
  Rasmus ser frem til at skulle til kontrol, og krydser finger for at han er færdig med gips arm den 4. feb. Henning har travlt med mini rytterne bliver klar til 6. dagsløbet, som jo bliver en del anderledes for os, da Rasmus jo ikke skal køre, men må sidde på tilskuerebænkene, det bliver mærkeligt for ham, at skulle sidde og se på sine kammerater køre. Vi må få en anderledes dejlig oplevelse, at være sammen som tilskuer, og heppe på Hennings miniryttere…
  Rasmus skal til at bestemme sig for i hvilke fag, han skal skrive 3. g opgave, emnet er “Rejse”… -så kære i 2, kan godt komme på banen når I kommer hjem og hjælpe ham ;P
  Vi skal have en jysk cykelpige overnattende den næste uge. Hun skal i praktik på modeblad i København! Det skal nok blive hyggeligt. Vi har rykket om på kontoret så hun får eget værelse… :D
  Ellers er livet skønt og dejligt!
  Vi har haft besøg af “onkel” Erik (Rasmus´s gudfar) det har været dejligt at se ham igen. “tosse” Lotte, var vi hos igår, hun har 2 små unger på 6½ 0g 3 år samt Mikkel på 15. Hende så vi sidst til min runde føds´dag, så det er lidt siden! ;)
  I må have en fortsat dejlig tur, med masser af eventyr og herlige oplevelser.
  De kærligste hilsner sender
  Lene :D

 2. Anders Says:

  Hej Erik og Betina

  Mange tak for kortet! Godt at høre det lader til at I fortsat nyder turen fuldt ud. Vestaustralien lyder også cool. Det var jo desværre ikke en del af landet, som vi fik set.

  Det er sjovt at tænke på, at I skal til at tonse rundt på NZ nu. I kan roligt glæde jer til både naturen og menneskerne. Det kommer nok til at føles som et meget behageligt og trygt land at rejse i sammenlignet med Indien og Afrika : ) Forstår også godt, at I glæder jer til at få egen bil. Men husk at køre i den rigtige side på de øde veje.

  Ellers vil vi bare sige: Fyr den af på NZ – valutakursen er mega lav! ; )

  Jeg (Anders) har som tidligere skrevet netop været i smut i Dubai. Det var en kanon tur, men stedet er meget specielt. Islam kombineret med de mest ucharmerende elementer fra kapatalismen – great.

  Vi glæder os meget til at se jer og høre noget mere om turen, når I er kommet hjem.

  Anders og Cathrine

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.