Erik og Betinas Jordomrejse 2008/2009
Beskrivelse af vores oplevelser på vej jorden rundt

Dar Es Salaam – Heaven of peace…or not?

Posted in Jordomrejse 2008-2009  by Betina
oktober 9th, 2008

Det var moerkt og klokken var ikke meget over syv da vi gik fra hotellet i Zurich gennem de halv tomme gader mod stationen. Med saedvanlig schweizisk effektivitet naaede vi lufthavnen i god tid og tjekkede rygsaekkene ind. Damen i skranken kiggede mistaenkeligt paa vores rygsaekke, som var pakket ind i hver deres airporter-saek og spurgte: What is that? Dertil kunne vi kun svare at der var tale om ganske almindelige tilforladelige rygsaekke.

Flyveturen tog 10 timer inklusiv en mellemlanding i Nairobi. Paa vejen videre til Dar var vi kun ca. 30 mennesker tilbage paa flyet, saa vi kunne sidde lige hvor vi ville.

Traette og lidt sultne naaede vi Dar Es Salaam. I ankomsthallen (eller hvad det nu var) kiggede vi paa skiltene, som chauffoererne stod med, men ak – paa ingen af dem stod der Bennike. Vi maa have lignet to spoergsmaalstegn som vi stod der, for en amerikansk dame kom hen og tilboed straks at ringe til vores lokale agent fra sin mobil. Hun skulle hente sin soester i lufthavnen med sin mand. Da agenten ikke svarede tilboed hun videre at give os et lift hen til et hotel, hvorfra vi dagen efter saa kunne kontakte agenten. Hun skulle blot lige vente paa sin soester. Jeg fandt situationen lettere morsom, mens Erik var lidt mistaenkelig over den der soester… Hvad hvis hun ikke fandtes og de bare var der for at kidnappe naive turister? Flere af taxi-maendene var henne og tilbyde os assistance. Eriks mistaenkelighed overfor den amerikanske dame og hendes mand blev ikke mindre, da en af chauffoererne direkte advarede os imod at koere med dem. Han sagde at de kunne vare kidnappere, som ville koere os til et oede sted og fraroeve os alt! Damens soester dukkede aldrig op… Alligevel endte vi med at overbevise os selv om, at muligheden for at faa et lift af dem var en god loesning. Desuden kunne vi hurtigt blive enige om, at vi nemt kunne overmande dem fysisk…(absurd hvad man naar at overveje!) Naa, men vi koerte af sted med Mr. og Mrs. Red Hvalerne. Det viste sig nemlig at begge var amerikanske ulandsarbejdere som arbejdede med at forebygge og oplyse om HIV! Meget soede mennesker.

Endelig naaede vi et godt hotel, som vi oveni koebet kunne genkende fra guidebogen. Maegtig fint…lidt dyrt, men det maa agenten betale.

Torsdag formiddag blev vi kontaktet af Kipling, som svarede paa vores noed-sms, vi havde sendt aftenen foer. Resten af dagen igennem blev der ringet lidt frem og tilbage mellem Danmark, den lokale agent og os…men alt blev til slut loest, saa vi har billetter videre med bussen i morgen til Moshi. (Dem skulle vi nemlig have haft af agenten!)

Vi gik paa egen haand rundt i Dar Es Salaam. Ikke just Heaven of peace, men et inferno af madkoekkener, biler, busser, motorcykler og plattenslagere. Selvom vi forsoegte at komme udenom sidstnaevnte, saa fik en af dem alligevel lokket os modvilligt ned til byens fiskemarked. Efter en ildelugtende rundvisning ville plattenslageren vise os andre markeder, men vi stod nu fast og takkede nej. I taxien fra fiskemarkedet mod hotellet forlangte plattenslageren nu 40 dollars for sin rundvisning. Ikke tale om skreg jeg naermest. Hold op jeg kan vaere en bitch naar jeg skal! Manden maatte gaa med 10 dollars. Meget sur! Plattenslageren truede os med at klage over os i receptionen – det kunne han da bare goere sagde vi – og saa gik han endelig.

Efter en times tid paa hotellet gik vi ud i byen igen og spiste frokost. Afskraekket er vi bestemt ikke af Dar Es Salaam…endnu. I morgen tidlig gaar turen til Moshi 8 timer i lokalbus.

Erik og Betina

6 Responses to “Dar Es Salaam – Heaven of peace…or not?”

 1. Britta Says:

  Hej Søs og Erik
  Pu ha det lyder som lidt af en medstorm i har fået jer. Godt I klarede jer igennem og alt nu igen er i skønneste orden. Vil ønsker jer god tur til Kilimanjaro, og glæde mig til at læse jeres næste indlæg!

  Herhjemme kort fortalt:
  - Hans Pilgaard røg endelig ud af Vild med Dans :-)
  - Kulturnatten gik godt – jeg så Mogensen og Kristiansen live (ved godt du er jaloux Erik)
  - Flere skyderiepisoder på Nørrebro, men ingen er hårdt såret
  - Danmark spiller landskamp i et fyldt Parken i aften lørdag, men flere af de gode spillere er såret deriblandt Jon Dahl og Bendtner.Tilgengæld er Søren Larsen inde i varmen igen.

  Ha’ det godt. Knus og tanker herfra.

 2. Pia Miller Says:

  Hej Betina og Erik

  Godt at høre at i kom godt frem og overvandt de første besværligheder. Dem vil i nok møde mange af i større eller mindre grad gennem jeres rejse.

  Ser frem til at høre mere.

  Pia

 3. Signe Bloch-Rose Says:

  Hej Betina!

  Sidder her i min grønne sofa med en kop Kusmi St. Petersburg the, som jeg har købt fordi jeg tænkte på dig – hvilket jeg ofte gør! Især lige i disse timer, hvor I formodentlig er igang med den sidste etape mod bjergets top … og jeg synes måske, at det er en tand FOR spændende at skulle vente med at høre nyt fra jer! Derfor vil jeg sende jer en masse energi og fysisk overskud ad tankens vej – håber at det når frem :o )

  Østerbro – breaking news:

  D2Ø er ikke det samme uden dig … men tror måske at Karina bliver min redning!
  Anders og mig skal på weekend UDEN børn om 14 dage – måske en tur forbi restaurant Babette i Vordinborg, hvilket skulle være ren himmel:o)
  Imorgen skal vi i Empire Bio og se den nye Coen-brødrene film “Burn after reading” … slå lige dén oppe på bjerget!!!

  Glæder mig til at læse mere fra jer – Knus Signe.

 4. Henrik F Says:

  Hej Erik og Betina,
  Haaber i nyder safarien. Vi andre (Thomas og jeg) havde tre fantastiske dage i Tarangire, Ngorongor og Lake Manyara National Parks.
  Jeg har talt med min ven i Mumbai – og vedhæfter hermed hans mail – jeg har fortalt ham (Eddy) at i fortrækker tur den 30 oct.

  —–
  Hej Henrik!

  The photos are excellent.
  Next stop Mount Everest !

  Regarding your friends visiting Mumbai.
  Of course there are various organized trips around Mumbai.)
  (Never been on one myself,of course.)

  But an outing with your own choice & comfort is different.
  Their arrival days are during the Diwali Festival with school
  holidays & lot of people on leave.

  So to be sure I have reserved a chauffeured car tentatively for 29/30/31.
  They can choose the convenient day for the outing & let me know on arrival.
  Can contact me on :9820335889 or 67029961/62/63/64.
  Or if you can let me know earlier that would be better.

  Will ask the driver to take them to:

  (a) Prince of Wales Museum.
  (b) Gateway of India.
  (c) Hanging Gardens.
  (d) Victoria Terminus.
  (e) Mahalaxmi Temple.
  (f) Haji Ali Mosque.
  (g) Dhobi Ghats.

  If they are so inclined he can take them to a good vegetarian place for
  a “Thali ” lunch ?

  How does that sound ? And don’t bother about covering costs.

  Pas pa jer selv.

  Kaerlig hilsen,
  eddy

 5. Henrik F Says:

  Erik + Betina / Henrik
  Lad mig for en god orden skyld vide at i er interesseret i tur d 30 Oct – og bekræft at i selv kontakter Eddy per telefon ligeså snart i når frem. Eddy siger at det er sikkert og uden problemer at tage taxi til hotel. Husk at aftal pris – eller brug taxameter. Mumbai er – som fortalt – et kulturchok, men når det første chok har lagt sig og man har vænnet sig til de mange mennesker, lugten osv – er det et fantastisk sted. Husk at være åbne, imødekommende og glade !!!
  De bedste hilsner
  Henrik

 6. Henrik F Says:

  Erik + Betina / Henrik
  Sidste nt fra min ven i Mumbai ang. taxi:

  quote..
  Hi Henrik,
  Before exiting from the airport they should go to the “pre-paid taxi” counter.
  There will be a clear fixed lump-sum rate (in Rupees)for their destination at Colaba (Astoria Hotel.) from the airport.

  They pay this amount & will get a coupon with the allotted Taxi licence plate number.

  Then exit the airport & go to the “Pre-paid Taxi stand”.

  Get into the allotted taxi;hand over pre-paid coupon & a policeman will make note of destination & taxi details before they set out.

  Should normally be very safe . But if you feel any problem Let me know.

  Best Regards,
  eddy

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.