Erik og Betinas Jordomrejse 2008/2009
Beskrivelse af vores oplevelser på vej jorden rundt

Fra Jaipur til Orchha

Posted in Jordomrejse 2008-2009  by Erik
november 6th, 2008

Hej igen alle sammen,

Efter et par hektiske dage i Jaipur og Agra kom vi i gaar til den lille by Orchha lidt uden for den lidt stoerre by Jhansi (stadig i det nordlige Indien), hvor vi i dag har lidt fritid, saa jeg igen kunne faa skrevet lidt om vores oplevelser. Vi forlod Jaipur i forgaars. Jaipur var en hektisk by med masser af handlende, og vi brugte en hel del af vores tid der paa bare at gaa rundt paa markederne og opsuge stemningen af Indien. Man begynder efterhaanden at vaeene sig til kaos. Vi tog igen toget fra Jaipur til Agra. I Agra var en af turens foreloebigt absolutte hoejdepunkter – Taj Mahal. Der var selvfoelgelig tonsvis af mennesker – faktisk isaer indenlandske turister primaert, som ofte var meget interesseret i at tale med, trykke haand med og tage billeder af os og vores rejsefaeller. Det er ikke blevet traettende endnu – faktisk meget sjovt, og vi vil jo lige saa gerne have billeder af dem – kvinderne i deres smukke sarier og blandt maendene er Sikh’erne meget oenskede motiver. Taj Mahal var fantastisk smuk. Vi tog helt ufatteligt mange billeder inden vi gik ind for at se selve mausoleet. Det viste sig dog at vaere lidt af en skuffelse. Taj Mahals skoenhed skal saa absolut beundres udefra – indeni er der ikke meget at se. Et par lukkede sarkofaer, der ikke engang indeholder liget af den kvinder, som Taj Mahal blev bygget til aere for. (Hun ligger i kaelderen).

I gaar tog vi saa lidt at et tigerspring fra hektiske Agra til den lille by Orchha, hvor vi sidder paa en lille internetcafe nu. Cafe er vist saa meget sagt… rummet er omkring 10 m2 og der er ikke meget andet end tre computere her. Orchha er paa grund af sin lille stoerrelse dejlig afslappet i forhold til de andre byer i Indien, vi har besoegt, og derfor lidt af et aandehul paa den rejse. Man kan rent faktisk faa lov at gaa nogenlunde i fred paa gaden. Skoent. Grunden til besoeget i denne by er et tempelkompleks fra 1600-tallet, som dog er ret medtaget af mange aar uden vedligeholdelse. Generelt maa man sige, at de sevaerdigheder, der er erklaeret Unesco World Heritage Sites er godt vedligeholdt; derudover kniber det lidt mere. Tempel- og paladskomplekset er omfangsrigt og imponerende, men det er svaert at konkurrere med Taj Mahal…

I aften tager vi med tuk-tuk tilbage til Jhansi, hvor vi skal med nattog til Varanasi. Det bliver nok lidt af en oplevelse. Standarden er ikke helt som i nattog i Europa. I skal nok hoere mere naeste gang om denne togtur, hvor vi ogsaa haaber at kunne laegge nogle billeder ud.

Vi holder stadig varmen fint her, hvor temperaturen er faldet til omkring 30 grader, hvilket er noget mere behageligt end det var i Mumbai og Delhi.

Haaber I alle har det godt,

Betina og Erik

5 Responses to “Fra Jaipur til Orchha”

 1. evaleif Says:

  Herfra er intet revolutionerende. Dejligt så tit I skriver.
  Kærlig hilsen
  far ( Leif ).

 2. kirsten Says:

  Vi nyder hver gang der er nyt fra jer. Og så får vi lidt dårlig samvittighed,men her sker ikke så meget. Men skal nok skrive lidt mere til jer på mail i næste uge. Men vi har det godt.

  Knus og kram Mor (kirsten) og sven

 3. Lene Says:

  Hey til jer 2…
  Dejligt at høre nyt fra jer, og følge jeres oplevelser.
  I har fuldstændigt ret, efteråret er sat ind, det sure med det søde for denne årstids charme.
  Det blæser, smår regner, bladene på træerne blæser af, men det er også denne årstid hvor man kan nyde de smukkeste farver på træerne, og den skønne efterårssol danse på himlen.

  Vild med dans er danset færdigt, og som ventet vandt Joakim B Olsen, som var i finalen med Tina “ridepige”. De gjorde det godt begge par, og det var skønt at se!

  Det har jo nok ikke gået jeres næse forbi, at der har været valg i det store land USA, og det bliv ikke overraskende Obama som løb med sejeren her, men det har I nok hørt ;o)

  Jeg er godt igang på det nye job, og oplever en masse! Er igang med at læse “forstået og forstyrret” -om systemisk og narrativ pædagogik, SUPER spændende, og virkelig stof til eftertanke…

  Rasmus har holdt pause på cyklen og festet igennem, idag står den på gammelelev fest på ISJ…

  Henning er igang med de nye rytter på banen, så han har nok at se til!

  Glæder os til at høre mere om turen igennem Indien, -og se billeder derfra…
  Kærligst
  Lene

 4. evaleif Says:

  Hej til jer begge!
  Det var dejligt at høre jeres stemme i telefonen i går og få at vide, at I har det godt, selvom vi kan læse os frem til det af jeres fine rejsebeskrivelser. Vi glæder os til billederne.
  Nu må I nyde bøfferne i katmandu :-)
  Mange kærlige hilsner
  Far (Leif) og mor (Eva)

 5. Sigurd Bennike Says:

  Kære Betina og Erik,
  Det er spændende at læse om jeres oplevelser. Lisbeth og jeg må tage den noget mere med ro, blot Paristuren var lidt for anstrengende for Lisbeth.
  Iøvrigt ville jeg gerne have snakket med dig, Erik, om den nuværende recession, for det er den ved at blive.
  Nyd turen derude, inden I kommer hjem til et Danmark, hvor alt ikke er som tilforn.
  Bedste hilsner fra Lisbeth og Sigurd
  PS Vi besøgte Rebecca og Rune forleden dag. Rebecca går på barsel i næste uge – maven er stor og barnet ligger desværre ikke rigtigt; men vi håber, at det går alligevel.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.