Erik og Betinas Jordomrejse 2008/2009
Beskrivelse af vores oplevelser på vej jorden rundt

Varanasi – Pokhara

Posted in Jordomrejse 2008-2009  by Betina
november 12th, 2008

Kaere alle

Der er gaaet en lille uge siden vi sidste skrev paa bloggen. Siden sidst har vi naturligvis oplevet en hel masse. Vi sluttede vores fortaelling sidst netop som vi skulle af sted med nattoget til Varanasi. Togturen gik bedre en ventet paa trods af en tre timers forsinkelse, som der ikke var nogen egentlig forklaring paa udover koeer pa skinnerne…! Vi sov alle 15 i en stor sovevogn med tre koejer ovenover hinanden. Der var overraskende nok rene lagner og taepper. Selv brugte vi dog vores silkelagenposer og sov ovenpaa det andet. Toilettet (for der var kun et) var ok. Kun faa kakkelakker… Togturens stoerste problem var vores turleders snorken, som holdt en del af gruppen vaagne indtil vi fik ham til at vende sig om paa siden ved at kilde hans taeer!

I Varanassi oplevede vi om aftenen i sunset flower ceremoni. Sunset var der desvaerre ikke noget af, men stemningsfuld musik fra to musikere mens vi langsomt og lydloest gled ned ad Ganges floden langs med flodbredden med alle trapperne. Undervejs satte vi smaa skaale ud i vandet med lys og blomster i. Det lyste fantastisk flot op. Laengere henne ad bredden overvaerede vi en hinduistisk ceremoni fra baadene. Vi saa ogsaa to af de steder hvor hinduerne braender deres afdoede slaegtninge (vi saa dog ikke nogen paa baalene).

Naeste morgen tidligt gentog vi baadturen for at se hvordan hundredevis af hinhuer kom til bredden for at vaske sig i det hellige vand, bade og vaske toej.

 Efter to dage i Varanasi koerte vi med bus videre nordpaa over den nepalesiske graense. Saa var det farvel til Indien for denne gang. Indien har uden tvivl vaeret en oplevelse af de store. Kulturen, kaoset, den nysgerrige befolkning, Taj Mahal og Ganges. Alt er med os i bagagen. Vi kommer nok ikke tilbage foreloebig… Indien kraever haar paa brystet og et godt helbred! Vi vil bestemt ikke anbefale at tage af sted med boern – i hvert fald ikke hvis man vil opleve det aegte Indien.

Vi kom over graensen til Nepal forholdsvis nemt. Det tager altid noget tid og frembringer lidt kaos naar en hel gruppen skal have visum og stempler. Kort efter vi var koert fra graensen kunne vi se hvordan tingene aendrede sig. Befolkningens paasklaedning, husene, gaderne. Der var mindre steoj og mere groent og mindre beskidt. Atmosfaeren var afslappet og der var rent simpelt mere plads og renere luft. 

Efter en nat i en lille graenseby koerte vi med bus videre til Chitwan Nationalpark. Her boede vi i et lille hyggeligt resort bygget af Hollaendere som led i et stoerre projekt i hele den omkringliggende landsby. Hele landsbyen er nu blevet beskraeftiget med turismen i omraadet. Vi kunne f.eks. fiske med landsbykonerne, komme paa madlavningskursus, hjaelpe med at vaske elefanterne fra elefantopfostringshjemmet, ridde paa elefanter i junglen eller sejle i kano paa floden inde i junglen i nationalparken.  Et par fra gruppen valgte at vaske en elefant. Det var fantastisk sjovt at overvaere og bagefter fik de ogsaa bad af elefanten som blaeste vand paa dem med sin snabel. Om eftermiddagen tog vi med hele gruppen paa elefant jungle ride i junglen. Vi sad fire ovenpaa hver elefant i en kurv. Ikke just komfortabelt men skaegt. Vi saa naesehorn taet paa og krokodiller. Elefantturen blev ekstra spaendende af at vores elefant flere gange ville op at slaas med en anden elefant! Vi blev godt rusket sammen oppe i kurven og elefanten broelede og stampede i jorden. Vores elefantguide gjorde sit bedste for at berolige vores rasende elefant, men det lykkedes aldrig helt. Hen imod slutningen begyndte vores elefant tilmed at loebe. Ikke paa stien men ind igennem den taette jungle med os i kurven! Lige lovligt eventyrligt. Vores guide blev ved med at sige “No mind – no problem”. Hvis vi har at goere med “no mind” tror jeg nok vi har et problem… Naa men vi naaede tilbage til start i hel tilstand…heldigvis. Vores egen turleder havde vaeret med paa turen og kunne fortaelle os at vi bestemt ikke havde vaeret paa en hel almindelig elefant ride.

Om aftenen sad vi laenge ude omkring baalet i resortets have. Stroemmen var gaaet, saa alt maatte oplyses med levende lys. Ganske autentisk og hyggeligt.

I morges tog vi med bus til Pokhara, som ligger ved foden af Annapurnabjergmassivet. Her er masser af smukke sneklaedte bjerge. Vores GAP tur ender om tre dage, naar vi naar frem til Kathmandu. Herfra venter os nye eventyr i bjergene i Everestregionen.

Hilsner fra Erik og Betina

P.S. Mobiltelefonen har indtil videre intet signal her i Nepal. Vi skriver hvis vi faar signal

 

5 Responses to “Varanasi – Pokhara”

 1. Lene Says:

  Hey I 2…
  Det lyder som om I har haft en usædvanlig oplevelse blandt sure og vrede elefanter! -men nok også endnu en oplevelse for livet, for hvor mange har mon prøvet at sidde på ryggen af sådan en og den bare spurter gennem junglen! -eller skal op og slås med en som den ikke er venner med pt., og tror da det stod på det må havde været lidt skræmmende, men bagefter en fantastisk oplevelse, at være “kastet bold i kurven” på ryggen…

  Super dejlig beskrivelse af at I har sat lys og blomster, glæder mig til at se billeder, det må bare havde været smukt!

  Ønsker jeg nogle flere fantastiske oplevelser i Nepal, og håber at I snart er mobile igen ;o) -og ellers så må I nyde stilheden!

  Bliver ligeledes spændende at opleve Kathmandu, og nye eventyr i bjergene i Everestregionen.

  Her går det godt, vejret er stadig med regn, og nu med meget mere blæst! -men vi har dog stadig ind i mellem lidt solskin! Temperaturen ligger om natten mellem 0-4 grader.

  Lidt sportsnyt:
  En 22 årige dansker er blevet verdensmester i poker, og har vundet 53 millioner!
  FCK slog Lyngby ud efter forlænget spilletid og straffespark i kvartfinalen i pokalkampen.
  Brøndby spillede mod OB, og vandt i 88 minut og skulle ikke ud i forlænget spilletid og straffe.
  Så videre i semifinalen er:
  Brøndby – FCK – AaB – Nordvest FC (er fra Danmarksserien Holbæk)
  -der skal fortages lodtrækning!

  I overskriften på MetroXpress har de sidste dage været artikler, om den Matrikelløse Døgninstition!

  Skal hilse fra drengene…

  Glæder mig til at høre fra jer, når I har oplevet flere eventyr!
  KnuZ fra
  Lene ;o)

 2. fritz haack Says:

  kære begge to. Sikke nogle oplevelser i kaster jer ud i. Jeg var død af skræk ved den elefantoplevelse. Her er alt vel. Tenniskamp i KBhallen i tirsdags mellem veteraner. Bjørn Borg og Edberg og Ivanovich. Edberg vandt finalen. De “gamle” kan stadig slå til en bold. I morgen skal jeg til foredrag på Louisiana med Bonnichsen, den gamle spionchef.
  Og så er der bogmesse i Forum i Weekenden. Jo det går derudaf.
  Hold skruen i vandet og pas på jer selv.
  Kærligst Morfar

 3. evaleif Says:

  Hold da mund, hvor I oplever meget. Det lyder mere spændende end det triste novembervejr, vi andre vader rundt.Fortsat god tur.
  Kærlig hilsen
  far.

 4. moster Pia Says:

  hejsa med jer
  det må være noget af en oplevelse at sidde det, mens elfante bare stormer af sted, men det endte jo godt.
  Søren er frærdig med undervisning til knalleret køre kort så han venter bare på han bliver 16 så han kan få det og må køre.
  Det har regnet det meste af ugen, de snakker om at der måske kommer sne i næste uge.
  I morgen skal Jan og jeg på Casino Munkebjerg til julefrokost.
  Kærlig hilsen
  moster

 5. Britta Says:

  Hej Søs og Erik
  Ihh altså hvor I bare får en på opleveren! Misunder jer meget. Man kan ikke just beskrive min seneste uge med ordene tropisk og eventyrlig, da jeg har skrevet 3-døgnseksamenscase i samfundsdiagnostik. Nu er det heldigvis overstået og jeg har et pusterum inden den næste eksamen.
  Lidt nyt og godt er der sket herhjemme, jeg er nemlig blevet kaldt til praktiksamtale på Christiansborg for Venstre. Ved ikke om det bliver for stor en mundfuld, men nu får vi at se.
  Var i dag inde i byen for at spise frokost med Brian og Jan, hvorefter jeg gik en tur på Strøget for at se juleudsmykningen hos de store butikker. Her stødte jeg ind i Henriette, og vi fik os en lille snik-snak. Hun har det godt selvom finanskrisen trykker lidt på hendes job. Hun siger dog de stadig har gang i salget af rejser.
  Det var alt (nyt) herfra. Savner jer! Knus og tanker Britta

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.