Erik og Betinas Jordomrejse 2008/2009
Beskrivelse af vores oplevelser på vej jorden rundt

Kaoset fortsaetter…

Posted in Jordomrejse 2008-2009  by Erik
november 28th, 2008

Well… I morges checkede vi ud af hotellet, og tog som planlagt hen til Thai Airways’ kontor for at faa dem til at udstede billetten til Nepal Airlines’ fly i aften kl. 23.30 til Kuala Lumpur. Paa trods af at vi var der praecis da de aabnede var der allerede en lang koe, og vi matte vente fem kvarters tid indtil det blev vores tur. Da vi endelig kom til fik vi at vide, at det var rigtigt, at de ville betale billetten til Kuala Lumpur, men at der saa skulle udstedes en saakaldt FIM, der er et fysisk dokument, der sikrer betaling flyselskaberne imellem i saerlige tilfaelde. Saadanne dokumenter kan imidlertid kun udstedes i lufthavnen, men det var ikke noget problem, forsikrede damen i skranken, vi skulle bare tage derud med det samme.

Som sagt saa gjort, vi tog dagens anden taxa til lufthavnen. Da vi naaede derud blev vi ret overraskede over karakteren af deres kontor. Det var et lille intermistisk kontor paa anden sal af en kontorbygning. Den foerste mand vi talte med fortalte os, at det kunne der overhovedet ikke vaere tale om, at udstede en FIM, da vi ikke skulle videre med et connecting flight ud af Thailand fra Bangkok. Det var i totalt modstrid med den besked vi nu havde faaet af Thais kontor downtown ikke mindre end tre gange. Her var vi noedt til at haeve stemmen, og kom nu til at tale med chefen derude. Efter intense overvejelser besluttede han, at de, givet den ekstraordinaere situation, alligevel ville udstede os en FIM, der altsaa goer det ud for en flybillet. Hurra taenkte vi, da vi fik overleveret det essentielle dokument. Gudskelov kiggede vi det igennem med en lup inden vi forlod kontoret; det viste sig nemlig, at de havde udstedt en billet til bookingklasse Y, der er economy, og vores reservationer var til Business Class (kode J), da der kun var ledige pladser paa Business Class. Det var dog ikke noget problem at faa aendret, men man skal godt nok vaere om sig for at faa tingene paa plads.

Derefter tog vi dagens tredje taxa til Nepal Airlines’ kontor for at faa bekraeftet vores reservationer. Klokken var efterhaanden blevet henad tolv, men vi havde reservationerne til kl. 15, saa det var ikke noget problem. Det var det saa alligevel. Da vi kom hen til Nepal Airlines, der var belejret af andre turister i et omfang, de nok ikke just er vant til, fik vi at vide, at vores reservation var blevet slettet. Total krise.. hvad foregaar der… vores reservation var jo til kl. 15! Manden, som tilfaeldigvis viste sig at vaere chefen for foretagenet beklagede, men sagde, at der ikke var noget han kunne goere, da alle pladser var solgt. Efter lidt undersoegen og raaben frem og tilbage forklarede han, at de grundet det store pres fra afviste Thai passagerer, havde besluttet sig for, efter at have talt med Thai, at slette alle ikke-billetudstedte reservationer kl. 11, hvorefter vores billetter var blevet solgt. Nu stod vi med et stykke papir, hvorpaa der stod at vi skulle flyve i aften, men uden pladser i flyet, og i hos Thai i lufthavnen havde de taget vores billetter mod at udstede FIM’en. Gode raad var dyre. Nu blev Betina hidsig, og fortalte dem, at det var deres problem, og at vi ikke forlod kontoret foer end de havde fundet os to pladser til i aften. Det havde chefen ikke meget forstaaelse for, og Erik proevede at glatte lidt ud, saa good cop/bad cop blev spillet til perfektion. Paa mirakuloes vis lykkedes det dem at fremskaffe to saeder til os, en paa business og en paa economy. HURRA. Hvordan gjorde de saa lige det… saare simpelt flyet er mega overbooket, og chefen fortalte os med lav stemmefoering, at det nok var en god ide at vaere i lufthavnen i god tid. Flyet er 23.30, vi har booket en transfer til lufthavnen kl. 19, saa det burde vaere rigeligt.

Dagens fjerde taxa tog os tilbage til vores hotel for at spise frokost. Helt bombede var vi begge efter en foelelsesmaessig rutschebanetur i saerklasse.

Dagens sidste goeremaal var endnu en penibel sag. Vi opdagede ret tidligt under vores ophold i Nepal, at de havde lavet en fejl i graensekontrollen. Vi har et visum til 30 dage, men under udloebsdatoen havde de ved en fejl kun givet os 15 dage, hvilket nok skyldtes, at alle andre i vores GAP gruppe kun havde et 15 dages visum, og at de saa havde overset, at vores var for 30 dage. Vi havde hele tiden taenkt, at det nok gik, for man kunne jo se paa entry stemplet, at der objektivt var sket en fejl. Alle problemerne de sidste par dage havde imidlertid gjort os paranoide, saa vi besluttede os for at tage paa immigrationskontoret for at faa det rettet – dagens femte taxa. De havde egentlig lukket, da vi naaede derhen, men det lykkedes os alligevel at faa rettet datoen. Saa er der i hvert fald en enkelt usikkerhedsfaktor mindre.

Dagens sjette taxa tog os hen til den internetcafe hvorfra dette indlaeg er skrevet. Her har vi booket nye billetter fra Kuala Lumpur til Phuket, saa, inshallah, gaar det hele forhaabentlig i orden. Vi toer dog ikke tro noget foer end vi sidder i det fly i aften. De fingre, vi bad jer om at krydse i gaar, skal gerne beholdes krydset indtil ca. kl. 19 dansk tid i aften.

Vi giver lyd fra os snarest, forhaabentlig med besked om at vi trods alle odds er ankommet til Malaysia/Thailand.

Mange hilsner fra Betina og Erik

4 Responses to “Kaoset fortsaetter…”

 1. Lene Says:

  Kære Betina og Erik…
  Puha, I oplever da andet end natur og turisme!
  Vi skal nok alle krydse finder for at I kommer med fly senere idag :)
  Vi har selvfølgelig været urolige for hvad der sker, og følger nøje nyhederne fra Bangkok, og ikke mindst terrohandlingerne i Indien. Det er jo en trøst for os, at I har forladt Indien, og ikke sidder “fanget” i lufthavnen i Bangkok, og I kan finde alternative omveje for at nå jeres mål på rejsen! Det er utroligt sørgeligt for de familier som midster familliemedlemmer i Indien, tankerne går også til dem, at det er forfærdeligt, og håber ligeledes på at urolighederne i Bangkok bliver løst med mindst muligt vold, død og ødelæggelser, for alle taber uanset hvad, det er en forfærdelig situation…
  Glæder mig til at læse jeres indlæg, som forhåbenligt har været endnu en fantastisk oplevelse!
  I håb om at I kommer med fly videre på eventyr, krydser vi finger for jer, og glæder os til nyt om jeres situation.
  Kærligst
  Lene ;)

 2. evaleif Says:

  Kære Erik og Betina.
  Tak skal du have. I oplever nok meget mere, end I havde regnet med. Det var dejligt at høre fra jer, at I trods alle de mange forhindringer er OK og vi krydser selvfølgelig fingre, tæer og hvad vi ellers kan krydse, for at I kommer med flyet til Kuala Lumpur og videre til Krabi. Så må I nok trøste jer med at Bangkok, som I jo nok må undvære i denne omgang, er et af de letteste steder i fjernøsten senere at komme til. Her går alt sin vante gang i en grå novembermåned. På søndag holder vi som sædvanligt min fødselsdag. Så håber vi snart at høre fra jer igen – og det skulle jo så gerne være fra Krabi.
  Indtil da kærlig hilsen og MANGE kærlige tanker fra
  mor og far ( Eva og Leif).

 3. Britta Says:

  Nej nej, I er da også bare uheldige. Forestiller mig det har været svært at bevare roen og ikke mindst overblikket, men dejligt i har fået billetter.
  Nu håber jeg, og krydser både fingre, arme og ben for, at I kommer med flyet i aften. Godt at I begge er udstyret med gode overtalelsesevner og ikke mindst er en smule stædige, hvilket jeg formoder har været med til at bringe jer igennem dagens udfordringer.
  Kan dog også tænke mig til, at der har været behov for en god portion tålmodighed, taget i betragtning af den lange ventetid og ikke mindst da i fandt ud af at jeres billetreservation var blevet slettet. Puh tør slet ikke tænke på, hvordan jeg selv ville have reageret. Håber I trods disse uforudsete hændelser fortsat kan bevare gejsten og rejselysten – I har jo heldigvis en masse spændende oplevelser foran jer på den videre færd.
  Take care – knus Britta

 4. fritz haack Says:

  Kære. Jeres beskrivelse af Nepal og trekking er da fantastisk læsning.
  Men Vor Herre til vejrs. Hvad man da kan løbe ind i. Det har været noget af en “oplevelse” m.h.t. den videre færd. Forhåbentlig er I nu kommet velbeholdent videre. Det er trist, at man ikke kan besøge verden uden også at løbe ind i grusomheder. Men det ved vi jo og det kommer desværre ikke bag på os. Forhåbentlig falder der lidt ro over feltet snart. Her er jeg optaget af venlige invitationer og gode venners besøg flere gange ugentligt teater- og bioture. Nu nærmer julen og min rejse til Æypten sig. Det ser jeg frem til med spænding. Jeg besøger tit mormor på kirkegården og sender i tankerne en hilsen fra jer.
  I Julekortet i år får I overrakt af Eva og Leif, når I mødes i Australien.Alt godt fra Morfar.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.