Erik og Betinas Jordomrejse 2008/2009
Beskrivelse af vores oplevelser på vej jorden rundt

Nyt fra Thailand

Posted in Jordomrejse 2008-2009  by Betina
december 6th, 2008

Denne gang skriver vi fra Ao Nang i Krabi – et rigtig ferieparadis med hvide strande, thaimassage, laekker mad, sol…naesten da, for vejret i Thailand er ikke saa godt som det plejer at vaere paa dette tidspunkt. Thaierne undrer sig over det. Siger, at saadan plejer det slet ikke at vaere. Vi traekker bare lidt paa skuldrene, for “plejer” er faldet ud af vores ordforraad. Det findes ikke naar man rejser. Men hvad skal man da egentlig ogsaa med det? Det er jo netop eventyr, spaending…det uventede, der er krydderiet og det som rejser virkelig i bund og grund handler om.

Her paa bloggen goer vi dog alligevel den undtagelse. idet vi fortsaetter vores blog som “vi plejer”, nemlig derfra hvor vi sidst slap jer – Phuket.

Efter en nat der i et muggent hotelvaerelse var vi for alvor blevet ivrige for at komme ud paa Koh Phi Phi. Men, men, men. Chauffoeren fra dagen i forvejen ved Phuket lufthavn dukkede ikke op til aftalt tid – igen! Fem minutter over tiden og jeg stod allerede og forlangte manageren for hotellet at ringe efter to taxier (vi havde nemlig fundet et andet dansk/norsk par, der gerne ville med). Han mente dog at vi lige skulle vente “five more minuttes”. Men nej, det skulle vi i hvert fald ikke! Ikke en gang til skulle det lykkedes chauffoeren at sporelere vores laenge ventede oe-paradis. Jeg insiterede. Kort efter sad vi ikke i en taxa, men i managerens egen bil. Han koerte os personligt til baaden. Saadan! – Efter Nepal er vi blevet eksperter i det her.

Ombord kom vi og to timer efter var vi paa Phi Phi. Hurra! Jublen ville ingen ende tage, lige bortset fra at det altsaa var blaesende og overskyet. Men hvad, nu var vi her! Kort efter steg vi paa en saa kaldt long tail boat ejet af resortet. Vores lille paradis laa nemlig omme paa oestkysten paa en lille privat strand uden andre resort. Det rene paradis. Det kan imidlertid ikke kalde baadturen dertil! Pyha, der var storm og kaempe boelger. Vores lille baad gjorde hvad den kunne for at besejre boelgerne. Hold op hvor blev vi vaade. Da vi naaede stranden maatte vi pga. boelgerne enten svoemme resten af vejen ind eller hoppe over i en anden lille baad, som de saa trak ind. Bagagen gik de ind til land med hoejt haevet over hovedet.

Saa blev vi budt hjerteligt velkommen paa bedste thai maner. Vi fik drinks og blev fremvist vores bungalows. Vores var en skoen traehytte 10 meter fra strandkanten med en lille varenda, hvor man kunne ligge og hoere boelgerne eller se solopgangen. Resortet, stranden…det hele var ligesom vi havde droemt det.

Vejret paa Phi Phi blev hurtigt bedre. Heldigvis. Dagene blev brugt paa at koble af, gaa ture i den bagvedliggende jungle (med MANGE myg – fik lige 25 styks myggestik der – Troede kun myggesprayen var noedvendig morgen og aften – Oev!). Paa dag fire var Erik paa sit foerste dyk efter han havde taget certifikatet i DK. Jeg var med og fik snorklet for foerste gang. Dykkerturen var fantastisk. Erik fik set baade hajer, skildpadder, masser af farverige fisk, koraller…you name it. Jeg selv saa mange fisk og en enkelt skildpadde.

Efter i alt fire naetter paa Phi Phi tog vi videre med baad til Ao Nang ved Krabi. Ao Nang er et rigtigt ferieparadis, som man kender det lidt fra charterbladene. Baade Apollo og Spies er repraesenteret hernede og her er da ogsaa ret mange skandinavere. Men pyt med det! Det er rart ogsaa med lidt hjemlig hygge ind imellem. Efter baadturen blev vi koert ind til byen, hvorfra vi fandt et godt resort at paa paa. For lidt under 500 kr. pr nat har vi faaet et super deluxe room. Det er bare dejligt. Efter fire dage uden varmt vand og elektricitet paa resortet paa Phi Phi er det helt i orden synes vi.

I dag har vi vaeret paa en lang dagstur til Kao Sok National Park. Her skulle vi ifoelge programmet sejle i kanoer op ad floden og ridde paa elefanter. Det gjorde vi ogsaa, men hverken kanoturen eller elefantturen var noget saerligt. Vi saa ingen dyr andet end sommerfugle og et par giftige slanger og vores guide havde medbragt begge sine boern, hvoraf den ene var ret stoejende…Saa fugle saa vi ikke mange af. En enkelt Kingfisher blev det til. Den er nu ogsaa flot med helt orange naep og gyldenblaa krop. Vejret var paa hele turen noget skyet og til sidst med lidt regn. Men naar nu man er en dag vaek fra stranden goer det jo ikke saa meget.

Nu er vi tilbage i Ao Nang. Vejret er gaaet amok. Det staar ned i torve. Intet er som det plejer…men som sagt saa er det hele ideen med at rejse…

Hilsner fra Erik og Betina

One Response to “Nyt fra Thailand”

 1. moster Pia Says:

  Kære Betina og Erik

  skønt at høre fra jer igen, i får godt nok oplevet en del, men jo også det der var menningen med turen. Tak for sms til Sørens fødeselsdag, den fejret vi med at være ud at spise om aften sammen med farmor, og i dag har farmor, gitte, Anne ,Anders og Simon været her til kaffe.
  Jan er på Øresund og fiske.
  Jeg har en uges ferie nu.
  knus Moster

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.