Erik og Betinas Jordomrejse 2008/2009
Beskrivelse af vores oplevelser på vej jorden rundt

Afrika

Posted in   by Betina
maj 29th, 2008

Tanzania fra d. 8. til d. 28. oktober 2008

Efter en overnatning i Zürich, Schweiz når vi frem til rejsens første destination, Tanzania. Her står vi overfor vel nok vores livs fysiske udfordring: Bestigning af Afrikas højeste bjerg Kilimanjaro fra d. 11. til d. 17. oktober.

Lidt om Kilimanjaro:

Afrikas højeste bjerg er 5.895 meter højt, men kan nås uden brug af teknisk udstyr som f.eks. reb og isøkser. Vi deltager i en lille dansk “ekspedition” arrangeret af Kipling Travel, som har mange års erfaring med bjergvandringer. Turen foregår ad Shira-ruten, der betegnes som Kilimanjaros allerbedste og flotteste rute. Endvidere har ruten den fordel, at den giver de bedste betingelser for akklimatisering. Vi bruger i alt 7 dage på Kilimanjaro. Toppen når vi, hvis fysikken og helbredet tillader det, tidlig morgen på dag 6 efter ca. 8 timers vandring. Det bliver torsdag d. 16. oktober 2008. Herefter fortsætter vi ned ad bjerget og når foden af bjerget igen to dage senere.

For at mindske højdens betydning på vores krop og risikoen for højdesyge, er turen tilrettelagt ud fra et gradueringssystem, der sikrer mest mulig akklimatisering undervejs. Alligevel ved vi, fra vores erfaringer fra vandringer i Aldesbjergene, hvordan kroppen og psyken reagerer. Hovedpine, appetitløshed, søvnløshed, kvalme og utilpashed er blandt symptomerne på højdesyge og kan variere i grader. Selv har vi før oplevet hovedpine og appetitløshed i højder over 4000 meter. Akut højdesyge er en potentiel livstruende tilstand og kræver omgående nedstigning, pga. risiko for lungeødem.

Til de af jer, det giver mening for, skal det nævnes, at blodets iltmætning i 4600 meters højde er 86 %. Derfor går det meget langsomt opad. De sidste 200 meter mod toppen i 5895 meters højde tager som regel 1 time at gå. 

Udover gradueringssystemet, så handler det om at drikke masser af vand, spise lette måltider og forberede sig mentalt og fysisk. Vi håber begge på at kunne stå på toppen af Kilimanjaro d. 16. oktober…     

Telt-safari:    

Efter stabadserne på Kilimanjaro overnatter vi et par nætter i Moshi, før vi begiver os ud på teltsafari, hvor vi oplever små Masai-landsbyer, Ngorongoro krateret, Serengetti nationalparken og Lake Manyara. Alle steder er vi omgivet af et rigt dyreliv med elefanter, løver, aber, næsehorn, giraffer, flodheste, antiloper, zebraer og mange flere. 

Dar Es Salaam:

Når safarien er slut overnatter vi en nat mere i Moshi før vi tager med bus tilbage til Dar Es Salaam. Her er der dømt lidt byliv og afslapning ved poolen på hotellet.