Erik og Betinas Jordomrejse 2008/2009
Beskrivelse af vores oplevelser på vej jorden rundt

Indien og Nepal

Posted in   by Betina
maj 29th, 2008

Den 28/10 til den 27/11 2008 

Mumbai:

De første dage tilbringer vi i Mumbai, der også kaldes Bombay og som er kendt for sine Bollywood film. D. 28. oktober starter Diwali festivalen, “Lampernes fest” som er Indiens største festival. Her fejrer man lyset. På landet sætter inderne små lys langs med stierne og deres huse, så guderne kan finde dem og bringe dem penge og lykke. Inderne iklæder sig nyt tøj og som ved mange andre hindufester går man rundt med fakler og skyder fyrværkeri af. Festens karakter af nytårsfest viser sig også ved, at man afslutter gamle regnskaber og foretager nye investeringer.

Ja, vores første møde med Indien bliver uden tvivl stort og meget anderledes, specielt når vi tager videre mod Delhi, hvor vores “GAP Overland Expedition” begynder…

Delhi:

Efter en enkelt overnatning i Delhi slutter vi os til den rejsegruppe, som vi skal følges ad med de næste 15 dage på en “Overland Ekspedition” med GAP Adventures fra Delhi til Kathmandu. På rejsen kommer vi bl.a. til at opleve: India Gate, Amber Palace, Taj Mahal, Det røde Fort, Ganges bådtur, Varanasi, Lumbini og Kathmandu. Transporten foregår med offentlige transportmidler, som er tog, busser, rigshaws, båd og cykler. 

Til interesserede har turen kode AHDK på www.gapadventures.com Her kan man læse om turen i detaljer.

Kathmandu:

Efter vi har sagt farvel til vores lille GAP-rejsegruppe nyder vi et par dage i Kathmandu alene, før vi begynder vores 10 dages Himalaya trek med Kipling Travel. Turen er individuel og vi overnatter undervejs på vandreturen i små te-huse.

Kipling skriver om turen:

“De lavere egne af Khumbu, området for foden af Mt. Everest har unikke udsigter og store kulturelle oplevelser. Her besøges utallige handelsbyer og klostersamfund alt sammen krydret med udsigter til verdens allerhøjeste bjerge som Everest, Ama Dablam. Lhotse, Kangtega osv”.